Pai Tee

Bahan-bahan :

Bahan pai :
120 gram tepung beras
120 gram tepung gandum
1 biji telur
375 ml air
1 sudu teh kapur

Bahan Inti :
Lobak Merah
Timun
Tauhu
(* semua bahan di atas dihiris memanjang)

CARA-CARA :
  1. Tepung beras, tepung gandum, dan telur digaul bersama.
  2. Masukkan air kapur dan air, kemudian digaul rata.
  3. Panaskan minyak sehingga panas. 
  4. Panaskan acuan pai tee dalam minyak panas tadi sehingga panas.
  5. Apabila acuan sudah panas, celupkan acuan ke dalam adunan dan goreng di dalam minyak panas.
  6. Apabila keperangan, angkat  pai tersebut.
  7. Ulang semula langkah 5 sehingga habis adunan.
  8. Gaulkan semua bahan inti.
  9. Masukkan inti ke dalam pai mengikut keesuaian.
SELAMAT MENCUBA~